Vijećnici u Teočaku odobrili stipendije za 22 studenta

Vijećnici Općinskog vijeća u Teočaku danas su riješili važno pitanje smještaja, Statusa i Statuta „Veterinarske stanice“. Vijećnici su podržali Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana za područje TK 2005 – 2025. godine.

Vijećnici su donijeli odluku o povećanju broja studenata koji će dobiti stipendije iz budžeta Općine Teočak za akademsku 2017/2018. godinu. U pripremi je i novi Pravilnik za dodjelu stipendija.

Razmatrano je nekoliko tačaka koje se odnose na rad JP „Veterinarska stanica“ Teočak, koja je iznimno važana za ovu Općinu, s obzirom da se veliki broj građana bavi poljoprivredom. Neki od vijećnika istaknuli su važnost izmještanja „Veterinarske stanice“ bliže centru.

U okviru novoizgrađenog BKC, na privremeno korištenje ustupljene su prostorije za rad boračkih udruženja. Izvještaj o radu za prošlu godinu podnijela su općinska udruženja koja se bave zaštitom brava branilaca i članova njihovih porodica. Konstatovano je da Udruženja aktivno učestvuju u obilježavanju svih važnih događaja iz skorije historije Teočaka, ali i da pružaju pomoć i podršku svojim članovima.

Razmatrana je i Informacija o predškolskom obrazovanju i odgoju za ovu godinu. Tako je ovim programom bilo obuhvaćeno 100 učenika. Rad nastavnika finansirala je Općina, dok je resorno ministartsvo obezbijedilo didaktički materijal.