Vlada Brčko Distrikta BiH dala suglasnost za potpisivanje sporazuma o nabavci cjepiva

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dala je suglasnost za potpisivanje Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama u vezi s nabavom cjepiva putem mehanizma za globalni pristup cjepivu za sprječavanje covida-19 (COVAX).

Ovom odlukom zadužuje se predstojnik Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge da uime Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pristupi potpisivanju predmetnog sporazuma kad se za to steknu uvjeti.

Odluci je prethodio akt Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine koji je uputilo entitetskim ministarstvima zdravstva i Odjelu za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH, kojim se traži mišljenje na Nacrt sporazuma o suradnji u svezi s nabavom cjepiva za covid-19 putem GAVI-ja, Globalne alijanse za cjepiva, koji rukovodi Mehanizmom za globalni pristup cjepivu za COVID-19 (COVAX).

Sporazumom je određeno da će svaka razina vlasti sudjelovati u nabavci cjepiva po formuli od 20 posto od ukupnog broja stanovništva pomnožen s brojem dva, tako da Distrikt sudjeluje u nabavci za 16.000 stanovnika puta dvije doze, što ukupno iznosi 32.000 doza cjepiva, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Fena