Vlada Tuzlanskog kantona u posjeti Lukavcu

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem, posjetila je danas općinu Lukavac. Sa načelnikom ove općine, Edinom Delićem obišli su radove na sanaciji korita rijele Jala, nekoliko lokacija na kojima se izvode radovi na odvodnji oborinskih i otpadnih voda. Na sastanku koji je upriličen u kabinetu načelnika razgovarano je o završetku započetih i realizaciji planiranih projekata.
Današnja posjeta Općini Lukavac nastavak je radnih sastanaka Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima gradova i općina s ciljem sagledavanja potreba i prioriteta lokalnih zajednica.
Ova godina je u znaku infrastrukturnih projekata koji su započeti ili već okončani u Općini Lukavac. Njihova ukupna vrijednost je dvanaest miliona maraka. Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona obišla je radove na sanacije rijeke Jala u naselju Bistarac. Projektom vrijednim milion i 850 hiljada eura trebao bi biti riješen problem plavljenja ovog dijela općine, kaže načelnik Lukavca,Edin Delić.
Nastavljaju se i radovi na projektu odvodnje oborinskih i otpadnih voda na području grada Lukavca i prigradskih naselja. Delegacija Vlade i općine Lukavac obišla je radove na najtežoj dionici koja prolazi ispod pruge Tuzla-Doboj odnosno pruge koja vodi prema GIKIL-u i Površinskom kopu Šikulje.Na je bilo riječi i o završetku započetih i realizaciji planiranih projekata.
Saradnja Vlade i Općine Lukavac biće čvršća, a prioritetni projekti će biti završeni u predviđenom roku, poručeno je sa današnjeg sastanka.