Vodovod Krušik – Džafići u funkciji, voda za 4 hiljade novih korisnika u Kalesiji

U okviru obilježavanja Dana općine Kalesija danas u upotrebu  pušten vodovod Krušik – Džafići, putem kojeg je vodu dobilo oko 4.000 novih korisnika u visinskim zonama ove općine. Svečano je puštena u promet saobraćajnica u Poslovnoj zoni Kalesija Gornja, od koje se očekuje uslovljavanje novih privrednih ulaganja na području općine.  Svečano je uprličena i primo- predaja na upotrebu nove zgrade Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Kalesija.

U fabrici vode “Krušik” u funkciju je pušten potisni cjevovod za čiju izgradnju je izdvojeno 366 hilajda  KM, a uveliko će pomoći vodosnabdijevanje visinskih zona.

Načelnik Kalesije Sead Džafić je na  upotrebu privrednicima predao uređenu saobraćajnicu u industrijskoj zoni koja je obuhvaćena Regulacionim planom Kalesija Grad, Kalesija Gornja i Ćetenište.

Osim pomenutih aktivnosti, a u povodu Dana općine Kalesija, općinski načelnik je zajedno sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” u upotrebu pustio i novosagađenu zgradu za potrebe ovog preduzeća. Općina Kalesija je finansirala izgradnju ovog objekta, a u nju je uloženo je 258.885 KM.

Pročitajte...