Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona i udara vjetra

 

Stanje na cestama 15. 12. 2017. u 06 : 40 sati

U toku su istražni radovi za projekat rekonstrukcije tunela Karaula, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. Vozila će u narednom periodu na ovom lokalitetu saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog većeg odrona i dalje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Povećana je opasnost od odrona i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka , Turbe-Karanovac, Posušje-Mihalji i Srbljani-Bosanska Krupa. Na širem području Bugojna, Viteza, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i Tomislavgrada vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pročitajte...