Vrijedna donacija Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus”: RTV TK dobila terensko vozilo

RTV TK od danas je bogatija za jedno terensko vozilo koje će uvelike olakšati rad novinarskih ekipa na terenu u svim dijelovinma TK i BiH. Riječ je o donaciji Međunarodnog foruma solidarnosti „Emaus“ koji je zajedno sa svojim partnerima obebijedio ovu vrijednu donaciju. Ona je, kako ističu iz Emmausa rezultat dugogodišnje dobre suradnje sa našom medijskom kućom.

U Forumu solidarnosti „Emmaus“ sa svojim partnerima nerijetko iznalaze sredstva kojima nastoje pomoći one koji su produžena ruka u realizaciji njihovih  projekata i promicanju pozitivnih priča.  Među njima se  našla i naša medijska kuća koja je od danas bogatija za jedno terensko vozilo.

U Forumu solidarnosti „Emmaus“ najbolje znaju šta znači biti u stanju potrebe. Prije godinu dana iz  Emmausa su među prvima izašli u susret  kako bi sanirali posljedice požara u velikom studiju, obezbijedivši sredstva za krečenje kompletne zgrade. Donacija terenskog vozila još je jedan pokazatelj da prepoznaju naše potrebe.

U RTV TK i Emmausu se nadaju nastavku dugogodišnje uspješne suradnje. Oni će u nastavku misije pomoći svima koji su u stanju potrebe, a mi u sa novim vozilom koji će nas sigurno dovesti do mjesta gdje pozitivne priče nastaju.

 

Pročitajte...