Za podizanje kvalitete turističke ponude u TK u 2020. godini biće izdvojeno 120 hiljada maraka

Podizanje kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona predmet je nedavno raspisanog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte koji imaju uticaj na podizanje takve ponude na području Tuzlanskog kantona. Planom i programom rada Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za ove namjene biće izdvojeno ukupno 120.000 KM.Turističko vijeće Turističke zajednice TK Javni poziv podijelilo je u tri LOT-a.

„Prvi LOT u  iznosu od 80 hiljada  maraka za unapređenje, uređenje turističke infrastrukture na području TK počevši od onih klasičnih elemenata turističke infrastrukture: izrada i uređenje; ljetne bašte, trim staze, rekreacijski sadržaji, izletišta, vidikovci, promatračnice, pješačke staze, biciklističke, planinarske i druge tematske staze, pećine, stijene za penjanje, igrališta, plaže na jezerima, rijekama i dr. Drugi LOT se odnosi na podršku značajnih turističkih, kulturno-sportskih i drugih manifestacija koje se održavaju na području Tuzlanskog kantona kako bi se prikazao u što boljem svijetlu“- ističe  Miralem Mešković, voditelj Ureda Turističke zajednice TK.

Za podršku maniferstacijama od turističkog značaja biće izdvojeno  25.000 maraka. 15 hiljada biće izdvojeno za Treći LOT koji se odnosi na sufinansiranje programa koji su u funkciji zaštite prirode i podizanja ekološke svijesti. Pravo učešća imaju svi oni koji se bave turizmom i ugostiteljstvom, udruženja, organizacije i privredni subjekti.

Detaljne informacije o tome kako aplicirati možete pronaći na web stranici Turističke zajednice TK. Javni poziv ostaje otvoren do sredine marta.

Pročitajte...