Zahvala za doprinos Vlade TK i odnos prema mještanima Drijenče

Okončanje radova na sanaciji lokalnog puta koji Drijenču povezuje sa Čelićem i Tuzlom bio je povod za današnji sastanak premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Mjesne zajednice Drijenča.

Kako je danas istaknuto okončan je prvi dio radova, a zahvaljujući činjenici da je tender polučio nižu cijenu, ovih dana očekuje se i rekonstrukcija dodatnog dijela ovog putnog pravca. Za ove namjene Kantonalna vlada je putem Direkcije regionalnih cesta izdvojila 100.000 KM.

Župnik u Drijenči Franjo Martinović, vijećnik u Općinskom vijeću Čelić Vinko Pavlović i predsjednik MZ Drijenča Anđelko Knežević su izrazili svoju i zahvalnost svih mještana Drijenče za razumijevanje i odnos kojeg su pokazali Vlada i premijer Gutić.

Tokom sastanka izražena je i volja da se, uz angažman Grada Tuzle i Općine Čelić, tokom naredne godine rekonstruiše i preostala dionica od nešto manje od 2 km ovog puta, te time mještanima Drijenče omogući brža i kvalitetnija putna komunikacija.

Osim premijera Gutića, današnjem sastanku u ime Vlade su prisustvovali ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i direktor JU Direkcija regionalnih cesta Agan Delibajrić.

Pročitajte...