Zasjedalo OV Lukavac: Usvojena Odluka o kriterijima i postupku za određivanje naziva ulica

U Lukavcu je danas održana 38. redovna sjednica Općinskog vijeća. Vijećnici su nakon duže rasprave usvojili Odluku o načelima, kriterijima i postupku za određivanje naziva ulica, trgova, mostova i parkova na području Općine Lukavac. Vijećnici su razmatrali izvještaje o radu Općinskog pravobranilaštva i JP RAD Lukavac.

Novinarka: Devleta Brkić

Vijećnici Općinskog vijeća Lukavac usvojili su nakon duže rasprave Odluku o načelima, kriterijima i postupku za određivanje naziva ulica, trgova, mostova i parkova.

– Do danas nismo imali uređenu tu oblast, odnosno kako ćemo u daljem periodu donositi nazive ulica, trgova i ostalih objekata na području Općine Lukavac. Tako da je ovo jedna vrijedna odluka u ovom momentu za dalji rad i postupanje, istakao je Admir Turkić, zamjenik predsjedavajućeg OV Luakavac .

Potrebnu većinu na današnoj sjednici nisu dobili prijedlozi Odluka o održavanju javne rasvjete, o cijenama parkiranja, te Prijedlog odluke o osnivanju Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata i uređaja za snadbijevanje pitkom vodom “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Lukavac.

– Nije ponuđen kvalitetan materijal Općinskom vijeću. Ima nekih nedoumica, u samoj raspravi vidjeli ste da se to ne odvija u pravcu u kojem bi mogle biti donesene te odluke. I evo danas nisu dobile potrebnu većinu, dodao je Turkić.

Na sjednici su usvojene Informacije o radu za 2019. godinu Općinskog pravobranilaštva i Javnog preduzeća “RAD” Lukavac.

(RTVTK)

Pročitajte...