Završen Festival školskog filma

U tuzlanskoj Gimnaziji ”Ismet Mujezinović” danas je upriličena prezentacija učeničkih filmova koji su ušli u užu konkurenciju za nagradu Festivala školskog filma koji ova škola organizuje za područje Tuzlanskog kantona. Proglašeni su i najbolji filmovi u dvije kategorije, a njihovi autori dobili su i novčane nagrade.

Među nagrađenim osnovcima su kreatori filmova iz osnovnih škola iz Srebrenika i Banovića, koji su osvojili treće i drugo mjesto, a prvo mjesto Festivala školskog filma u kategoriji osnovnih škola osvojio je film učenika Katoličkog školskog centra ”Sveti Franjo” iz Tuzle. Treće mjesto među srednjoškolcima osvojio je film tuzlanske Mješovite srednje škole. Drugo Mješovite srednje škole iz Srebrenika, a na prvom je mjestu film učenika Adija Glavinića iz živiničke Gimnazije za koji je sam pravio filmski scenario i muziku te bio njegov glavni glumac.

Ove je godine na Festival stiglo 70 filmova iz 20 osnovnih i 30 srednjih škola kažu organizatori, a na njima je radilo ukupno 120 učenika sa područja cijelog Tuzlanskog kantona.