Završen mjesec poduzetništva u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli

Na završnoj manifestaciji u školi učenici i nastavnici prezentirali su rezultate aktivnosti tokom mjeseca poduzetništva, proglasili najbolje ideje i nagradili najinovativnije ekipe.

– Ovaj projekat je bio jako zabavan i učenici su mogli naučiti kako da ostvare određeni cilj kroz otvaranje vlastitih kompanija, klubova i slično. Naš tim je ponosan što smo osvojili drugo mjesto, a prvo mjesto je ostvari tim iz četvrtog razreda jer oni imaju više iskustva, kaže za RTVTK Edin Ćurak, učenik 2. razreda.

Novembar je u Ekonomsko-trgovinskoj školi posvećen promoviranju poduzetništva već pet godina unazad.

– Imali smo nebrojeno mnogo aktivnosti, počevši od posjeta privrednim subjektima, uzvratnih posjeta, radionica, izrade suvenira, od likovnih rješenja do izrade biznis planova, pojasnila je Larisa Ćustendil, direktorica Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

Na temelju razvijanja poduzetničkog duha i počiva ova škola, kažu u menadžmentu. Navode da je 306 učenika koliko imaju, kvantitaivno mali broj, ali je prilika više da se svakom učeniku potrude pružiti što kvalitetnije obrazovanje. Tokom prošle školske godine tuzlanska Ekonomsko-trgovinska škola imala je i kantolanlnog i državnog pobjednika na takmičenju upravo iz poduzetništva.

Pročitajte...