Završen TKT fest

Sinoć je u Tuzli završen 18. TKT fest koji se ove godine odvijao pod motom „Punoljetsvo na margini“. Uprkos specifičnim okolnostima Dani akademskog teatra 2020. zadovolji su očekivanja, kako organizatora tako i publike. Prema ocjeni publike najbolja predstava ovogodišnjeg Festa je predstava „Pluća Exit“ teatra iz Zagreba.

Predstava „Pluća“ Teatra Exit iz Zagreba najbolja je predstava ovogodišnjeg 18. TKT festa. Riječ je o romantičnoj drami i odnosu dvoje ljudi, o odluci na roditeljstvo i uticaju, te odluke na naš planet. Duhovit, tekst te izvrsna, glumačka izvedba nisu ostavili ravnodušnim ni tuzlansku publiku.

-Predstava „Pluća“ Teatra Exit iz Zagreba dobila je ocjenu 4,88. Tako je odlučila publika. Četiri puta ogromnim aplauzom publika je glumce  ih vraćali glumce Jadranku Đokić i Amara Bukvića. Druga po ocjeni publike je „Šta se bijeli u gori zelenoj‘‘ nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla, Studentske scene ADU i Art centra Ankata. Publika je imala visoke kriterije i to je i pokazala. Na kraju utisci su izvanredni i svi su zadovoljni- istakao je Vlado Kerošević, umjetnički voditelj Teatra kabare Tuzla.

Uprkos specifičnim okolnostima Dani akademskog teatra 2020 zadovolji su očekivanja, kako publike tako i organizatora. Od pet predstava tri predstave su igrala gostujuća pozorišta, dok je predstava ‘‘Šta se bijeli u gori zelenoj‘‘ nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla, Studentske scene ADU i Art centra Ankata ispunila akademski aspekt.

Pročitajte...