Završena  edukacija 34. ciklusa kandidata  za vođenje poslovnih knjiga u Tuzli i Sarajevu

FINconsult je u Tuzli, u  prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra upriličio svečanost povodom dodjele certifikata učesnicima 34. ciklusa Edukacije za vođenje poslovnih knjiga.

“Cilj edukacije je bio osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih knjiga privrednih društava i samostalnih poduzetnika. Uz podršku stručnog i profesionalnog predavačkog osoblja, učesnici su stekli praktično znanje i vještine rada u: finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencije, obračunu plaća, sastavljanju finansijskih izvještaja i izradi poreznih prijava.

Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještine iz oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija, poreza, što daje velike šanse za uspjeh na tržištu rada i zaposlenja, kao i za vlastitu poslovnu orijentaciju i otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa”, istakao je na današnjoj svečanosti Prof.dr.sc. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a.

Edukacija za vođenje poslovnih knjiga se sastoji iz 6 modula, sa ukupno 50 časova, u trajanju od 11 sedmica. Do sada je edukaciju uspješno završilo više od 1.800 osoba.

FINconsult vodi brigu o učesnicima edukacije i nakon završetka edukacije, tako da će se saradnja nastaviti.  Posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavnih agencija.

Dodjela certifikata za provedenu edukaciju za vođenje poslovnih knjiga u Sarajevu, održat će se   28.01.2021.

Naredni, 35. ciklus Edukacije za vođenje poslovnih knjiga će se održati u periodu maj – juli 2021. godine u  Sarajevu i Tuzli.

U skladu sa Godišnjim planom edukacija, naredna edukacija koju organizuje FINconsult je 29. ciklus edukacije za sticanje zvanja certificirani računovođa (CR) i 9. ciklus edukacije za sticanje zvanja ovlašteni revizor (OR), koje će se održati u periodu mart-april 2021. godine u Sarajevu i Tuzli.

Prijave su u toku. Rok za dostavljanje prijava 28.02.2021. godine. Više informacija i online prijave na: www.finconsult.ba .

 

Pročitajte...