Završnica Kupa BiH za rukometašice u Grudama

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Završnica Kupa BiH za rukometašice bit će održan 18. i 19. maja u Grudama, potvrđeno je Feni u Rukometnom savezu BiH.

Nakon što se na javni natječaj za domaćina nije prijavio nijedan klub, dogovoreno je s predstavnicima HŽRK Grude da završni turnir bude organiziran u mjestu četverostrukih prvakinja BiH i dvostrukih pobjednica Kupa BiH.

Na završni turnir plasirale su se ekipa Gruda, Jedinstva (Tuzla), Izviđača (Ljubuški) i Mire (Prijedor).

– Tačno je da se nijedan klub nije javio na natječaj, mada je kandidaturu namjeravala poslati Mira iz Prijedora, ali se odustalo zbog toga što je tamošnja dvorana zauzeta zbog ranije najavljenog odbojkaškog turnira. Nakon toga ponudio sam organizaciju Jedinstvu, a nakon što nisu prihvatili, ponuđeno je Grudama i oni su u interesu rukometa pristali da budu domaćini. Vjerujem da će ovaj turnir biti lijepa promocija ženskog rukometa – izjavio je za Fenu komesar takmičenja Radoslav Šaponja.

Izvlačenje parova obavit će se 18. maja u Sportskoj dvorani u Grudama u 15.30 sati, na tehničkom sastanku u prisustvu predstavnika svih ekipa.

Prva utakmica igrat će se istog dana u 18.00, a druga u 20.00 sati, dok je finale na programu u subotu od 17.00 sati uz direktan TV prenos na BHT1, rečeno je Feni.

Inače, na dvije posljednje završnice Kupa, 2015. u Grudama i godinu poslije u Tuzli, trofej su osvojile rukometašice Gruda.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno