Zlatna medalja za Swity d.o.o. na ovogodišnjem Gradačačkom Sajmu šljive

Vegy krastavac delikates dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet proizvoda na ovogodišnjem 46. po redu Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive Gradačac. Ocjena kvalite taproizvoda je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu. Bosanskohercegovačka kompanija za preradu voća i povrća Swity d.o.o. ne krije oduševljenje zbog osvojene nagrade i reakcija potrošača.

„Sajam je ispunio naša očekivanja jer smo ostvarili direktne kontakte sa potrošačima i konzumentima našeg  proizvodnog asortimana. Od konzumenata našeg asortimana dobili smo veoma visoke ocjene za kvalitet naših proizvoda, na što smo posebno ponosni. Naš krastavackoji je osvojiomedalju je u cjelostidomaćiproizvod, nastao od domaćihproizvođačakornišona, proizveden po tradicionalnojrecepturiVegafruita“ – izjavio je Miralem Gasal, direktor kompanije Swity.

Štand je bio veoma posjećen od strane mnogih delegacija i brojnih posjetilaca sajma, koji su imali priliku da konzumiraju novi proizvodni asortiman: OZ gazirane sokove kao irebrendiran Swity asortiman. Pored toga na štandu je bio cjelokupni proizvodni asortiman kompanije Swity u koji spadaju kiseline pod brendom Vegy i džemovi i marmelade koje se proizvode pod brendom Fruby.

Swity „kutak“ posjetili su predstavnici tehnološkog fakulteta u Tuzli (odsjek prehrabene tehnologije), predstavnici  sveučilišta u Osjeku sa poljoprivredno prehrambenog fakulteta, delegacija ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK te predstavnici medija, kao i mnogobrojne privredne delegacije.

Ranijih godina Swity je također učestvovao na sajmovima i osvajao nagrade što je dokaz kontinuiteta održavanja kvalitete Swity proizvoda. Iz kompanije posebno izdvajaju zlatnu medalju 2018. godine za proizvode džem šipak i paprika file žuta, te 2017. za proizvod paprika sa kupusom.

 

Pročitajte...