Zmajići poraženi od Irske u Zenici

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Irske (0:2), a susret se odigrao u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Dugo nije bilo nikakvih uzbuđenja nakon početka utakmice, a u 15. minuti Bašić je šutirao sa 20-ak metara, ali je izblokiran i Zmajići su dobili samo korner. Milojević je odlično šutirao glavom, nakon drugog kornera i centaršuta Dedića, no lopta je otišla pored gola.

Irci su zaprijetili u 25. minuti, međutim udarac glavom O’Briena otišao je daleko pored gola. Opasan centaršut upućen je prema Kayodeu u 34. minuti, ali na svu sreću napadač Irske nije zahvatio loptu glavom i završila je u rukama Dizdarevića.

Ni u nastavku nisu viđene neke velike prilike, tako da se ni rezultat nije mijenjao do odlaska na odmor. U prvom dijelu utakmice nije upućen nijedan udarac u okvir gola ni na jednoj strani. Na startu drugog dijela viđena je elika šansa za Irce. O’Brien je bio sam na pet metara od našeg gola, ali šutirao je glavom preko gola.

Dizdarević je u 51. minuti odbranio udarac Kilkennyja, a potom je Malić naivno oborio Kayodea i dosuđen je penal za Irce. Wright je snažno šutirao sa bijele tačke i pogodio za 0:1. Dobar pokušaj Dedića iz slobodnjaka u 61. minuti odbranio je golman Irske.

Golman naše reprezentacije je sjajno odbranio Wrightu u 70. minuti i ostavio naš tim u igri, ali samo dvije minute poslije nakon uigrane akcije Irci su preko Coventryja udvostručili prednost. Do kraja nije bilo većih šansi i gosti su iz Zenice odnijeli puni plijen.