Zvizdić: Sve priče o migrantima su predizborni spinovi

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je da će putanja kojom Iranci ulaze u BiH morati biti prekinuta, jer državljani Irana dolaze u Srbiju kao turisti, a onda prelaze u BiH kao migranti bez dokumenata zbog bezviznog režima između Srbije i Irana.

– To je problem s kojim smo upoznali komesara Evropske unije za proširenje i politiku susjedstva Johannesa Hahna i institucije Srbije. Srbija je ukinula vize, napravila bezvizni režim sa Iranom. Imaju tri leta tokom sedmice, s tendencijom da se to poveća na pet – pojasnio je Zvizdić, gostujući na televiziji N1.

Napomenuo je da je smanjen broj migranata u proteklih mjesec dana, kazavši i da Operativni štab za pitanja migracija u Bosni i Hercegovini dobro upravlja time.

Iznio je podatak da je 12.000 migranata ušlo u BiH od početka godine, a da ih je sada na teritoriji države nešto više od 3.000, te dodao da se radi na adaptaciji objekata gdje će oni biti smješteni, nazivajući sve priče o migrantima predizbornim spinovima.

(RTVTK/FENA) E.F.