23. juna u NP Tuzla premijera predsatve “Mirišu li jorgovani u Njujorku?”

U Narodnom pozorištu Tuzla privodi se kraju rad na novoj predstavi „Mirišu li jorgovani u New Yorku?“ Miodraga Žalice. Teatar apsurda u režiji Alena Šimića koji govori o migracijama, komunikaciji, međuljudskim odnosima i ljubavi svoju premijeru imat će u subotu 23. juna.

„Mirišu li jorgovani u New Yorku?“ u osnovi je ljubavna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Priprema komada traje već više od dva mjeseca, a i glumci i reditelj te uprava pozorišta zadovoljni su konačnim rezultatom.

Glumački ansambl predstave čine: Adnan Omerović, Marija Novaković, Ivana Perkunić, Elvis Jahić, Dalibor Brkić, Enver Hasić i Edis Žilić. Zanimljiv je ovo komad koji je dramaturški obradio Benjamin Hasić, ali su u njegovoj nadogradnji učestvovali svi članovi ekipe okupljene oko ovog projekta. “Mirišu li jorgovani u New Yorku” je u Tuzli prvi put izvedena 1989. godine kao diplomska predstava pokojnog Predraga Lucića. Ova, nova postavka predstave ujedno je i dio obilježavanja 120 godina NP Tuzla.

Ovom predstavom te gostovanjima na pozorišnim festivalima u Jajcu i Osijeku, Narodno pozorište završava pozorišnu sezonu koja je donijela tri premijere predstava za odrasle i jedne za djecu.  Premijera komada „Mirišu li jorgovani u New Yorku?“  zakazana je za subotu 23. juna dok će prva repriza igrati u ponedjeljak 25. juna. Obje sa početkom u 19.30 sati.

 

Pročitajte...