U TK 97 novooboljelih od korona virusa: U BiH 1.555 pozitivnih i 21 smrtni slučaj!

Prema posljednjem izvještaju u Tuzlanskom kantonu registrovano je 97 novooboljelih od korona virusa. Testirana je ukupno 451 osoba. Zabilježena su i dva smrtna ishoda, a radi se o starijem muškarcu iz Doboj Istoka i starijoj ženi  iz Živinica. BiH ponovo bilježi  porast oboljelih od rekordnih  1.555 pozitivnih i 21 smrtni slučaj.

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona registrovano je 97 novih slučajeva zaraze korona virusa, od testiranih 451 uzoraka.

Najviše novozaraženih je na području Tuzle i to 38, zatim u Kalesiji 12, devet je iz Gradačca, osam iz Gračanice, po sedam iz Doboj Istoka i Lukavca, po pet iz Kladnja i Srebrenika, te po troje iz Banovića i Živinica. Zabilježena su i dva smrtna ishoda. Radi se o starijem muškarcu iz Doboj Istoka i starijoj ženi  iz Živinica. U Tuzlanskom kantonu trenutno su aktivna 742 slučaja zaraze korona virusom, od čega su 62 osobe hospitalizovane, a sedam je na mehaničkoj ventilaciji. Od početka epidemije do danas u TK je registrovano 4.261 zaraženih, oporavilo se 3.335 osoba, a zabilježena su 183 smrtna ishoda. Naša zemlja u posljednja 24 sata ponovo je oborila rekord po broju novozaraženih osoba – registrovano ih je čak 1.555. Istovremeno je zabilježen i 21 smrtni ishod, pokazuju podaci entitetskih zavoda za javno zdravstvo.