Agencija za bankarstvo FBiH obilježila Svjetski dan štednje uručenjem donacija

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) je ovogodišnji Svjetski dan štednje obilježila uručenjem donacija.

FBA je donirala novac ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja i to KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Bjelave, JU Dječiji dom Mostar i  Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“.

Donacije su u vidu nabavke potrebne opreme i sredstava u ukupnoj vrijednosti od 30.000 KM po 10.000 KM za svaku od navedenih ustanova, saopćeno je iz FBA.

– Neizmjerna je naša zahvalnost Agenciji za bankarstvo FBiH na podršci i donaciji kojom su pomogli rad naše ustanove. Roditeljska kuća nije samo humani projekat, ona je primjer kako se može uspostaviti novi sistem vrijednosti, koji će pružiti pomoć djeci i roditeljima u njihovim najtežim trenucima. Agencija za bankarstvo je prepoznala vrijednost našeg projekta – rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

FBA ističe da je Svjetski dan štednje prilika da se istaknu pozitivni aspekti štednje kao dobre životne navike, ali i prilika da se podrže ustanove koje rade socijalno odgovorne poslove.

(RTVTK/FENA) J.Č.