Određen pritvor Srećku Trifkoviću zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvima policajaca

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva KS zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište koje je održano u utorak bilo je zatvoreno za javnost jer je Kantonalno tužilaštvo smatralo da bi prisustvo medija moglo ugroziti nastavak istrage u pronalasku izvršioca ubistava službenika MUP-a KS koje se dogodilo prošlog petka.

Trifković je od ranije poznat policijskih, ali i pravosudnim organima s obzirom da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda. Bio je jedan od optuženih u predmetu “Šetač” u vezi sa organiziranim krijumčarenjem droge, ali je oslobođen zbog nezakonitih dokaza.

Trenutno se protiv njega i još 23 osobe vodi postupak pred državnim sudom u predmetu “Volan” zbog sumnje da se radi o organizovanoj grupi u vezi sa krađom automobila, krijumčarenjem, daljom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila zbog dalje prodaje. U ovom slučaju je pušten da se brani sa slobode.