Aktivnosti Centra za ples i rekreaciju Tuzla

U okviru Ljeta u CPR-u, Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle plesao je u centru grada. Svako iskustvo je posebno na svoj način, ovisno o ambijentu gdje se dešava. Plesala se Disko koreografija, Jerusalema, Salsa, Rumba, Samba, Bečki valcer, Fokstrot, Bachata, Kizomba, Lambada, djeca su pesala hip hop i na kraju, veličanstveni balet. Pridružila  se starija generacija, ali i mala djeca. Većina ostalih su stidljivo posmatrali.

Cilj ovih aktivnosti je približiti ples svakom čovjeku bez obzira na godine, od tri do 60+ godina. Činjenica je da ples mnogi posmatraju sa strane, dive mu se, ali ne vide sebe u njemu.

Ples oplemenjuje, on je jedna od najboljih antistresnih tehnika, ali i oblika rekreacije. Shodno tome, planirane su aktivnosti: „Tuzla pleše“ koja će se realizirati 21. augusta, subota, na Trgu Slobode, od 20h. To će biti zabava, ples, razonoda i edukacija.

Tog dana, u subotu, 21. augusta ovu aktivnost će voditi svima dobro poznati dugogodišnji takmičar i plesač, Alan Alagić, uz podršku svih trenera iz Centra za ples i rekreaciju. Oni će sve prisutne sugrađane ili turiste naučiti osnovne korake plesova koji se najčešće susreću na zabavama.

Doći će i Plesni studio Shadows, njih 15. Oni će otplesati svoj performans. Sve aktivnosti su usmjerene na kreativnu pripremu ove velike zabave i zanimljivog događaja za Tuzlu i šire. Sve je besplatno. Vaše je da dođete, oslobodite se stida i ukočenosti i plešete zajedno sa svima njima.

Prvo će  članovi svih grupa predstaviti ono šta rade u CPR-u i što biste vi mogli postići ako odlučite da se upišete i naučite više. Ako to ne želite, naučit ćete osnovni korak i imati više samopouzdanja u svakoj novoj situaciji. Dođite i samo plešite. Svi su tu da vam pomognu.

Centar za ples i rekreaciju se nalazi u Domu mladih sa zadnje strane zgrade. Dođite da se informišete o svemu, ili pozovite na telefon broj: 061 979 602.