Američki univerzitet nudi besplatno korištenje LMS sistema za daljinsko učenje obrazovnim ustanovama u BiH

Audio i video prezentacija sistema (LMS) University Information System.

Povodom novo nastale situacije korona virusa AUBIH omogucava besplatno koristenje LMS svim osnovnim, srednjim i visoko obrazovnim institucijama u BiH.

AUBiH stavlja na raspolaganje svoj sistem učenja na daljinu školama u BiH

Zbog novonastale situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa zbog koje je, između ostalog, obustavljena nastava na području BiH, Američki univerzitet u Bosni i Hrecegovini odlučio je dati svoj doprinos i besplatno ponuditi jedan od najboljih sistema za učenje na daljinu sa svim serverima, svojim data centrima u BiH i SAD, opremom te besplatnim treningom svim osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima na području Bosne i Hercegovine i regije koji nemaju tehničke uvjete za to.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, već dvanaest godina razvija Univerzitetski Informacioni Sistem koji je unikatan i najkvalitetniji obrazovni sistem učenja na daljinu ili “online learning”. Kao društveno-odgovorna obrazovna ustanova, donio je ovu odluku kako bi dao svoj doprinos ublažavanju posljedica koje je pandemija izazvala na području naše zemlje, a kako naši učenici, koji su budućnost države BiH, ne bi ispaštali.

Na raspolaganje stavljamo svoj sistem LMS u okviru kojeg nastavno osoblje putem online servisa može realizovati svoje časove, a učenici iz udobnosti i sigurnosti svojih domova mogu pratiti kvalitetna predavanja i ne zaostajati u obrazovanju. Profesori, studenti i alumni Američkog Univerziteta u Bosni i Hercegovini također stoje na raspolaganju da pomognu svim potrebnim školama da omoguće školovanje svojim učenicima i studentima.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini će svoj sistem također omogućiti besplatno internacionalnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španiji, Srbiji, Hrvatskoj, te u kontaktu sa diplomatskom mrežom i Ministarstvom Vanjskih Poslova Bosne i Hercegovine kontaktirati i pomoći drugim školama u svijetu.

Više informacija o načinu funkcionisanja našeg sistema pogledajte u videoprilogu na ovom linku https://youtu.be/LOfS-K5mIKI

Pozivamo sva Ministarstva Obrazovanja, Direktore škola, Dekane fakulteta da za više informacija kontaktirate AUBiH putem e-maila info@aubih.edu ili na broj telefona 080 020 137. Također Vam stojimo na raspolaganju u veyi organizovanja predavanja zajedno sa Vašim profesorima.