Obustavljen rad kulturnih i sportskih institucija u TK

Ustanove za kulturu i sport TK-a, shodno naredbama Kriznog štaba, preuzele odgovornost preventivnog djelovanja na Corona virus. Otkazana sva kulturna i sportska dešavanja.
Izvršena i dezinfekcija prostora.

Autor: Midheta Hrvić

Kako bi se spriječila masovna okupljanja, Ustanove za kulturu i sport TK-a, otkazale su sva kulturna i sportska dešavanja. Iz JU BKC Tuzla ističu da su svi događaji obustavljeni za naredni period.

“-Mole se građani da se strpe kako bi sačuvali svoje i zdravlje najbližih da ne dolaze u JU BKC dok je rad obustavljen. Ulaznice za zakazane predstave mogle su se vratiti, a predstave koje su zakazane za maj, ukoliko bude neophodno, odigrat će se u septembru i oktobru mjesecu.” izjavila je Mirela Ibrahimović-Mehanović, VD JU BKC Tuzla.

U Narodnoj biblioteci “Derviš Sušić, od 17. marta obustavljen je neposredan rad sa korisnicima. Kako navode, ovo je prvi put nakon osnivanja biblioteke da su ovako drastično obustavili rad.

“- Što se tiče pozajmine građe, mi imamo automatsku pozajmicu i korisnici ne trebaju da se brinu, neće biti kašnjenja zbog obustave rada sa korisnicima, njima ćemo automatski produžit knjigu”, dodala je Vesna Cvjetinović, sekretar biblioteke “Derviš Sušić”.

Pružanje usluge iz oblasti sporta i rekreacije te kulturne i privredne manifestacije, također su otkazane.

“-Prema naredni Kriznog štaba zatvoren objekat u pogledu sporta, što se tiče bilo kakve vrste, tehničkog procesa, utakmice, rekreacija i slično, bilo ko, ko je vanjski saradnik ne može pristupiti bilo kakvoj aktivnosti. Ovo vrijeme iskoristit ćemo uraditi generalije u objektu, kako bi se objekat doveo u  što veći kapacitet rada za naredni period”, naveo je Senad Ajanović – rukovodilac Sektora za sport u SKPC Mejdan.

Bitno je naglasiti da se postupajući prema naredbama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK-a, sprovode sve predložene mjere prevencije daljeg širenja Corona virusa.