Bh. kadeti se vratili iz Austrije

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Kadetski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se sinoć iz Austrije gdje su na turniru elitnog kruga kvalifikacija ostvarili plasman na evropsko prvenstvo.

U Trening centru NSBiH u Zenici igrače i stručni štab je dočekalo dosta novinara kojima se obratio i trener Zoran Erbez, kazavši da su igrači napravili veliku stvar.
– Imali su odličnu komunikaciju između sebe nakon poraza u prvom kolu. Uspjeli su da se vrate u kolosijek i niko od nas nije gubio nadu. Pobijedio je kolektiv. Igrači su ostavili posljednji atom snage na terenu i uspjeli smo da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Bili smo uporni i to se isplatilo – naveo je Erbez.

Reprezentativac Dino Islamović kazao je da je ekipa kvalitetna i da je pokazala karakter u kvalifikacijama.
– Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitet. Bit ćemo u prvoj jakosnoj skupini na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna – rekao je Islamović.

Reprezentativce su u Zenici dočekali predsjednik NSBiH Elvedin Begić, član Izvršnog odbora Dragan Kulina, generalni sekretar Jasmin Baković i Izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:09:07
Popularno