Bosfor Stil počeo proizvodnju vanjskih žaluzina – Razvoj zasnivaju na savremenoj tehnologiji i visokom kvalitetu proizvoda

Preduzeće Bosfor Stil iz Živinica sa radom je počelo 2015. godine, piše eKapija. Važi za jednu od kompanija koje su za kratko vrijeme pronašle svoje mjesto na bh. tržištu i postale jedan od lidera u proizvodnji širokog asortimana proizvoda iz svoje oblasti.

– Proizvodi koje možete pronaći u našem asortimanu su sve vrste sjenila, tj. zaštite domova i poslovnih prostora od sunca i insekata, kao npr. zebra zavjese, alu roletne, komarnici, tende, raf store, venecijaneri, trakaste zavjese, harmonika vrata, garažna rolo vrata, sve vrste rolo zavjesa i mnogobrojni drugi proizvodi iz ove oblasti – kaže u razgovoru za eKapiju direktor prodaje u Bosfor Stilu, Anis Adembegović.

On dodaje da proizvode plasiraju najvećim djelom na domaće tržište, dok jedan dio plasiraju u zemlje Evrope i okruženja, kao što su: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Njemačka, Austrija, Švajcarska, Švedska i dr.

Imaju tri poslovnice koje su smještene u Sarajevu, Živinicama i Mostaru, a iako njihovo širenje nije trenutno u planu, to ne znači da ih neće biti u budućnosti.

Ono što su nedavno proširili u ovoj mladoj i uspješnoj kompaniji jeste proizvodni pogon.

Naime, početkom marta 2021. izgradili su i pustili u pogon novu halu u kojoj se odvija proizvodnja pojedinih njihovih proizvoda, kao i jednog novog proizvoda (raf stora – vanjskih žaluzina) koji se odnedavno nalazi u ponudi ove firme.

– S obzirom da je kako ova, tako i predhodna godina, praćena globalnom pandemijom i padom poslovanja u cijelom svijetu, mogu reći da smo zadovoljni ovogodišnjim rezultatima poslovanja. Kako i svake godine trudili smo se maksimalno da ispunimo sve zahtjeve i očekivanja naših kupaca, a da pri tome održimo vrhunski kvalitet proizvoda koji se veže za ime Bosfor Stil – kaže nam Adembegović.

On ističe da njihov tim čine mladi ljudi, koji su značajno poslovno iskustvo stekli radeći na brojim projektima kako širom Bosne i Hercegovine, tako i u Evropi.

– Trenutno zapošljavamo više od 80 radnika. Posjedujemo preko 5.500 m2 moderno opremljenog proizvodnog i skladišnog prostora i zavidne prozvodne kapacitete za sve proizvode iz našeg asortimana.

 
Po želji kupaca
Adembegović pojašnjava da je savremena tehnologija sastavni dio njihove svakodnevnice i da im je imperativ da firma prati najnovije trendove na tržištu.

– S tim u vezi, konstantno ulažemo u unaprjeđenje proizvodnje postojećih proizvoda, kako kupovinom najmodernijih CNC mašina, tako i u usavršavanjem naših radnika.

Svi proizvodi se rade po želji i dimenzijama kupaca, a kao najtraženiji proizvod, Adembegović izdvaja zebra zavjese.

– Na pitanje gdje bi volio da vidim Bosfor Stil u narednih 5 godina, najbolje će odgovoriti naša vizija koja glasi: “Koristeći znanje i iskustvo svojih uposlenika, te konstantnim ulaganjem u tehnologiju i kvalitetu postanemo lideri u oblasti svoje djelatnosti, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu” – poručuje Adembegović.