Božićni koncert u Tuzli donio dašak blagdanske atmosfere

Posebna božićna atmosfera tradicionalno se veže za koncert koji se u povodu blagdana Božića održava u Tuzli. Svake godine, koncert privuče nekoliko stotina posjetitelja iz Tuzle, ali i šire, kao i veliku medijsku pažnju. Ni ove godine, uprkos specifičnim okolnostima, nije umanjio na kvaliteti.
Dašak Božića i ove su godine donijeli najljepši božićni klasici. Međ njima i neizostavna “Ave Maria” u izvrsnoj izvedbi sopranistice Vedrane Šimić, za koju je, kako kaže, vežu lijepe, iako ratne uspomene i njenog profesora uglednog Čestmira Mirka Dušeka.
Uz sporanisticu Šimić nastupili su i bariton Siniša Markanović, te gudački kvartet kojeg  čine članovi “Sarajevske filharmonije” Arvida Kullolli-Vračo, uz pratnju  Anamarije Marić na violini, Ajdina Mulabdića na violi i Isaka Haračića na violončelu.
Tradicionalnim koncertom Franjevci i HKD „Napredak“ nastoje približiti božićno veselje koje nam ove godine, čini se, treba još i više zbog specifičnih okolnosti.
“Čini se da svi u ovim specifičnim okolnostima trebamo više solidarnosti. Susrećemo jako malo ljudi. Nedostaje nam onog ljudskog, nedostaje nam brat, čovjek, nebitno kojeg je opredjeljenja. Zato je i ovo pokušaj da se približimo ljudima iako su okolnosti teške. Ne trebamo se bojati, već pridržavati preporuka uz koje ćemo izaći iz svega ovoga”, kazao je ovom prilikom fra Željko Nikolić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli.
Radost Božića mogli su da osjete svi oni koji su prisustvovali ovom blagdanskom koncertu u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” Tuzla, kao i oni koji su ga pratili putem društvenih mreža.

 

Pročitajte...