‘Čekajmo kandilje’ zajedno i ovog ramazana svaki dan od 17:45 (VIDEO)

Radio-televizija Tuzlanskog kantona i ovog ramazana s posebnom pažnjom i odgovornošću pristupila je pripremi i realizaciji Ramazanskog programa koji će biti emitovan svakadnovno u prediftarsko i sehursko vrijeme narednih mjesec dana. Mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja upakovano u četiri sata jedinstvenog programa dovoljan je razlog da Ramazanski program RTVTK i ove godine bude Vaš prvi izbor!

Radio-televizija Tuzlanskog kantona pažljivo osluškujući potrebe i želje gledalaca, te uvažavajući njihove zahtjeve i sugestije, već godinama uspješno realizuje jedinstven Ramazanski program koji je u vrhu gledanosti i prvi izbor gledatelja na ovim prostorima.

Kako bi opravdali očekivanja i ukazano povjerenje iz prethodnih godina Radio-televizija Tuzlanskog kantona formulu uspjeha nije mijenjala, ali ju je dodatno unaprijedila učinivši Ramazanski program zanimljivijim i sadržajnijim.

Za razliku od prethodnih godina emisija jedinstvenog naziva ‘Čekajući kandilje’ trajat će duže. Počinjat će ranije od 17 sati i 45 minuta i trajat će sve do 21 sat i 15 minuta uz tridesetominutni prekid u vrijeme trajanja Dnevnika RTVTK od 19 sati. Uz to Sehurski program je obogaćen novim sadržajima dokumentarnog i igranog programa.

Uz redovne rubrike koje su prethodnih godina veoma dobro prihvaćene uvedeno je i nekoliko novih. Tako uz ‘Miris iftara’ svakodnevno ćemo razgovarati sa osobama koje vrijedno rade u različitim oblastima i ostavljaju tragove u bh. društvu. Svakodnevno ćemo vam davati savjete kako ‘Postiti zdravo’ i šta pripremati za iftar i sehur. Prisjećajući se nekih predmeta iz prošlosti kroz rubriku ‘Naše naslijeđe’, ali i ‘Hod vijekova’ i ‘Ramazanske priče’ vraćat ćemo se u prošlost, podsjećati na našu tradiciju i običaje. Upoznat ćemo vas i sa ‘Allahovim miljenicima’ poslanicima kroz interpretaciju njihovog života u različitim periodima, religijama i Božijim objavama.

I ovog Ramazana zijaretit ćemo se medžlise i općine Sjeveroistočne Bosne, javljati se uživo sa različitih lokacija i prenosti ramazansku atmosferu iz vaših džemata, mahala, ulica trgova, domova… I ovog Ramazana ćemo ‘Diwaniti’ o različitim temama propitivati vaše znanje i nagrađivati vaše povjerenje… Uz zvuke ilahija i sevdalinke nastojat ćemo ramazansko i iftarsko raspoloženje učiniti potpunim…

Stoga, neka i ovog Ramazana program Radio-televizije Tuzlanskog kantona bude Vaš prvi izbor!