Dan državnosti Bosne i Hercegovine svjedoči o hiljadugodišnjoj opstojnosti države

Prisjećajući se blistavih i teških trenutaka iz bliske prošlosti, evociramo uspomene na izgradnju, razvoj i postojanje države Bosne i Hercegovine u njenom hiljadugodišnjem kontinuitetu.

 Strategijama svog djelovanja kao njeni građani jasno smo izrazili svoje opredjeljenje za opstojnost suvereniteta, teritorijalnog integriteta, cjelovite i nedjeljive Bosne i Hercegovine, te iskazali spremnost očuvanja mira, sigurnosti i ravnopravnosti svih njenih građana, svih Bosanaca i Hercegovaca, na cijelom prostoru države.

Jasno poručujemo svima da je država Bosna i Hercegovina, postojala, da postoji i da će postojati uprkos djelovanju svih njenih neprijatelja i rušioca.

Prilika je da se zahvalimo svim antifašistima, svima onima koji su u vrijeme oslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine  i odbrambeno – oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine branili i odbranili ljudske vrijednosti, čuvajući integritet i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

U ime Koordinacije boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime svim borcima 1941-1945. godine, borcima 1992-1995. godine, članovima njihovih porodica, građankama i građanima Tuzlanskog kantona i naše domovine, čestitam  25.novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sa iskrenom željom da svi skupa budemo zajednica, odgajani u duhu tolerancije, istine, pravde i povjerenja- ističe u čestitci predsjedavajući Koordinacije boračkih organizacija i saveza TK Muzijet Kahrimanović.

Pročitajte...