DF: Lokalni SDP i HDZ u propagandnoj borbi protiv DF-a i Komšića

Gradski odbor Demokratske fronte Živinice putem saopćenja koje je uputio medijima želi informirati javnost o združenoj propagandi pojedinih lokalnih medija pod kontrolom SDP-a i HDZ-a, koja se vodi protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, kažu.

U saopćenju se dalje navodi:

Pomenutima je očito zasmetalo što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić dobio priznanje za počasnog građanina Grada Živinice, pa su se pronalazeći zajedničke interese dali u napade na predsjednika Demokratske fronte, koji uživa poštovanje građana Grada Živinice i građana Tuzlanskog kantona.

Takvi napadi nisu ništa drugo do još jedan dokaz odlične političke saradnje između SDP-a i HDZ-a, i potvrda opravdanih sumnji u nastavak kriminalne saradnje koja je započeta još pred prošle izbore, a čemu svjedoči regionalna afera sa pranjem novca koja potresa Hrvatsku, a u kojoj su privođeni visoki zvaničnici HDZ-a Hrvatske.

Podsjećamo da je predsjednik SDP-a javno priznao da je SDP sarađivao, sa kompanijom oko koje se plete cijela afera,  te pozivamo nadležne organe da do kraja rasvijetle SDP-ovu povezanost s tom HDZ-ovom kompanijom.

Očito je da se ta saradnja nastavlja, jer još teku HDZ-ove dotacije SDP-u, međutim, svima već postaje jasno zbog čega se neki od rukovodećih kadrova SDP-a BiH služe upravo onom političkom terminologijom koja je svojstvena HDZ-ovima, kada govore o DF-u a naročito o predsjedniku Komšiću, stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik GO DF Živinice, prof. dr. Boris Krešić.

Pročitajte...