Živinički HDZ protiv Odluke da Željko Komšić bude počasni građanin

Povodom proglašenja Željka Komšića za počasnog građanina Grada Živinice GO HDZ BiH Živinice je uputio saopćenje za medije u kojem stoji: 

Kao parlamentarna stranka u Gradskom vijeću Živinice koja pored svih prava,obveza i zadaća koje iz toga proizilaze, odnosno prava i obveze da sudjeluje u rješavanju svih lokalnih pitanja od značaja za sve građane našega grada,ima i obvezu i zadaću da skrbi o pravima i interesima hrvatskog naroda našega grada, a za što je legitimitet i legalitet dobijen na posljednjim lokalnim izborima gotovo 95%-tnom potporom istih tih Hrvata.

Neshvatljiva i u isto vrijeme nam je neprihvatljiva odluka Gradskog vijeća Živinice o proglašenju Željka Komšića počasnim građaninom i našega grada pogotovo ako znamo da je opće poznata ćinjenica da isti obnaša poziciju Hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine mimo gotovo apsolutne volje tog istog naroda kojeg bi trebao da predstavlja.

Stim u vezi želimo svim političkim subjektima našega grada kao i svim našim građanima postaviti nekoliko pitanja:

  • Može li nam bilo tko pojasniti čime je Željko Komšić zadužio naš grad da bude proglašen počasnim građaninom?
  • Koji je doprinos Željka Komšića promociji našega grada?
  • Koji su to infrastrukturni ili bilo koji drugi projekti koje je predložio, podupro ili na bilo koji drugi način afirmisao koji su doprinijeli razvoju našega grada?
  • Koji je doprinos Željka Komšića u očuvanju multietničnosti i multikulturalnosti našega grada i očuvanju suživotu njegovih građana?
  • U gradu Živinice Željko Komšić je dobio više od 7.800 Bošnjačkih glasova i ne više od 10 hrvatskih glasova, zar to nije bilo dovoljno već ga se mora proglasiti i počasnim građaninom. Kakva nam se to poruka šalje?
  • Zar u ovoj prelijepoj nam domovini nema osoba iz javnog,sportskog,kulturnog i drugih polja života koji su zaslužili da ponesu ovu laskavu titulu a koji su daleko više učinili za naš grad od Željka Komšića, čiji je jedini doprinos unošenje stalnog prijepora između Hrvata i Bošnjaka?
  • Na kraju želimo citirati stihove jedne naše sevdalinke koja u samo četiri riječi oslikava Bosnu i Hercegovinu kao i život u njoj. „Od nameta nema selameta“.

Pročitajte...