Doboj: Dodjela građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica za 21 korisnika

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.000,00 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 60 posto, a Grada Doboja 40 posto

SARAJEVO (AA) – U srijedu će u Doboju biti potpisan Protokol o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja, u cilju pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica, koje su djelimično oštećene ili totalno uništene, javlja Anadolu Agency (AA)

Nakon toga će biti upriličeno i potpisivanje tripartitnih ugovora za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.

Korisnici su raseljene osobe i povratnici koji su izabrani putem javnog poziva za obnovu i rekostrukciju stambenih objekata, objavljenog u novembru 2017. godine, posredstvom Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH. Pomoć korisnicima će biti pružena u dodjeli građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica za stvaranje stambenog minimuma.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.000,00 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 60 posto, a Grada Doboja 40 posto.

Protokol o saradnji o zajedničkom učešću će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, koji će nakon toga sa 21 korisnikom potpisati i tripartitni ugovor o dodjeli građevinskog materijala.

Pročitajte...