Dom zdravlja Tuzla dobio savremeni lift za ležeće i teško pokretne pacijente

Dom zdravlja Tuzla dobio je savremeni lift koji će služiti za ležeće i teško pokretne pacijente. Lift se nalazi u središnjem dijelu Doma zdravlja, a moći će mu se pristupiti bez problema sa stražnjeg ulaza na Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Lift u Domu zdravlja Tuzla će povezivati tri stanice. Suteren na kojem se nalaze fizikalna medicina i mikrobilogija, potom prvi sprat odnosno internu medicinu i radiologiju, te drugi sprat gdje se nalaze laboratorija, odjel za očne bolesti i odjel za bolesti uha, grla i nosa.

– Napravili smo rampe i ovo sad je nešto što će u svakom slučaju olakšati rad svima onima kojima je potrebna medicinska pomoć, a koji imaju otežano kretanje. Vrijednost investicije je 80.000 KM. U terenskim ambulantama smo rampama pokrili arhitektonske barijere koje su smetnja, kazao je Suad Bijedić, direktor Doma zdravlja Tuzla.

Gradonačelnik Imamović osvrnuo se na značajna dugogodišnja ulaganja grada u ovu zdravstvenu ustanovu.

– Dajemo kao osnivač kontinuirano podršku DZ Tuzla. Prije tri godine smo uložili pola miliona maraka u Službu hitne medicinske pomoći. Prije mjesec dana smo obezbijedili sanitet sa kompletnom opremom, kao i vozilo za dijalizne pacijente, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U narednom periodu u planu je izgradnja lifta koji bi spojio službu za pedijatriju, ginekologiju i stomatologiju.

(RTVTK)

Pročitajte...