EXIT proglašen najboljim evropskim festivalom

Novosadski EXIT je na dodjeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji u glavnoj kategoriji, u konkurenciji od 350 festivala iz više od 35 zemalja, proglašen najboljim festivalom Evrope.

EXIT-ovi festivali bili su u finalu u šest kategorija, a sam EXIT u tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki evropski festival te najboljeg festivalskog organizatora u Evropi i nagradu “Take a Stand” za društveni aktivizam, saopćeno je iz LAA agencije.

EXIT je u konkurenciji za glavnu nagradu bio s drugim evropskim festivalskim velikanima, kao što su Glastonbury, Roskilde, Sziget Festival, Lowlands i mnogi drugi.

Ovo je druga po redu šampionska titula koju je EXIT osvojio na ovoj prestižnoj dodjeli nagrada. EXIT je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki evropski festival na Evropskim festivalskim nagradama 2013. godine.

“Zaista je nevjerovatan uspjeh nakon samo četiri godine ponovo osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svijetu. I to u najtežoj kategoriji, gdje su najveći evropski i svjetski festivali s budžetima i više od deset puta većim od našeg. Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od četiri festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s više od 350.000 posjetilaca, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku historiju. Upravo cijeloj regiji posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovih pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumuniji, doprinesu da se našom regijom šire poruke ljubavi i prijateljstva”, rekao je osnivač EXIT-a Dušan Kovačević.

Rag’n’Bone Man je na dodjeli Evropskih festivalskih nagrada proglašen najboljom novom zvijezdom u Evropi.

Pročitajte...