FK Sloboda: Sa više želje i htjenja do pozitivnog rezultata protiv Širokog Brijega

Ovog vikenda na programu su susreti 6.kola fudbalske m:tel Premijer liga BiH.

Fudbaleri Slobode nastavljaju seriju teških utakmica. Nakon duela sa Željezničarom i Zrinjskim ovaj put će snage odmjeriti sa Širokim Brijegom, koji je u odličnoj formi.

Šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac i stoper Dejan Uzelac su svjesni da im u goste stiže kvalitetan protivnik ali vjeruju da uz više želje i htjenja mogu do pozitivnog rezultata

“Sigurno je da trenutno igraju najljepši fudbal što se vidi i po rezultatima. To je jedina ekipa uz Sarajevo koja do sada nije poražena. Isto tako s njima imamo već dugi niz godina negativan skor. Svi su igrači spremni i nadamo se da ćemo sutra pružiti dobru igru i nadati se pozitivnom rezultatu. Poslije dva vezana poraza mislim da je sutra vrijeme da i ans malo pogleda i sportska sreća i da konačno krene to kako treba”, izjavio je Crnogorac.

“Imamo mladu ekipu. Potrebno je naravno strpljenja za momke. Imao i nas par starijih koji smo tu da im pomognemo. Radili smo dobro tokom čitave sedmice i ja se iskreno nadam uz dobar pristup možemo doći do pozitivnog rezulatata”, dodao je Uzelac

Utakmica Sloboda – Široki Brijeg igra se sutra na stadionu Tušanj od 20 sati. Prije ovog susreta, u 16.30 sati snage će odmjeriti Mladost i Olimpik, dok će Tuzla City od 19 sati igrati u Mostaru sa Veležom.

U nedjelju u 16 sati počinje utakmica Borac – Krupa, dok će od 18 sati igrati Radnik i Sarajevo.

Odgođen je derbi ovog kola Željezničar – Zrinjski.