Fudbal: Darko Todorović o utakmici sa Francuskom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, reprezentacija BiH remizirala je sa Finskom, 2:2. Na neugodnom gostovanju u utakmici punoj preokreta i promašenih prilika, naši reprezentativci mogu da žale sa propuštenim šansama. Jedan od onih koji je odigrao svih 90 minuta prvoj kvalifikacijskoj utakmici je i tuzlak Darko Todorović. Smatra da je  BiH zaslužila odnijeti iz Helsinkija tri boda.

“Što se tiče utakmice sa Finskom  mislim da smo tu mogli dosta bolje i normalno po meni smo zaslužili 3 boda jer je utakmica protiv Finske pokazala jedno lice  gdje  stvarno naša reprezentacija u nekim dijelovima utakmice može da odigra jako dobro. Drugu stranu lica smo pokazli, odnosno te individualne greške gdje po meni nismo smjeli dopustiti da se to dogodi i eto nakon toga nismo uspjeli da uzmemo sva tri boda”.

Ako reprezentacija odigra na željenom nivou, ima  šanse za pozitivan rezultat protiv aktuelnih svjetskih prvaka Francuza, koji su u prva dva kola osvojili 4 boda. Sigurno da će biti teško, ali uz maksimalan angažman svakog pojedinca nije nemoguće doći do pozitivnog rezultata.

“ Mi se okrećemo drugoj utakmici protiv Francuske gdje svi znamo otprilike kakva je to reprezentacija, kakve individualne igrače  ima i šta su sve uradili dosad. Sigurno da u toj utakmici se ne smijemo opustiti, ne smijemo odludati, ne smijemo praviti greške koje smo pravili u prethodnoj utakmici. Normalno moramo da ispunimo sve zadatke koje je selektor postavio pred nas i normalno da očekujemo i tu dobar pozitivan rezultat. Igraćemo protiv velikih igrača kao što su Mbappe, Pogba i tako dalje. Sigurno da svaki igrač od nas treba dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti na kraju za šta je to dovoljno”. 

Utakmica se igra večeras na stadionu Grbavica od 20 sati i 45 minuta. Sudit će  Daniele Orsato, trenutno jedan od najboljih italijanskih sudija.

 

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno