Fudbal: General najavio utakmicu sa Francuskom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na stadionu Grbavica  je održana zvanična konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči  utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Francuske.

Predstavnicima medija obratio se Elvir Rahimić, pomoćnik selektora Ivayla Peteva, s obzirom na to da je bugarski stručnjak pozitivan na korona virus.

“Svi znamo protiv koga igramo. Igramo protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Kako ćemo igrati? Sigurno imamo svoje zamisli kako ćemo igrati,ali zavisi i od protivnika. Teško je reći šta može biti na utakmici i kako možemo igrati. Sigurno da je teško igrati napadački protiv takvih ekipa. Igrat ćemo kompaktno, agresivno i hrabro”, rekao je Rahimić, te je dodao:

“Znamo ko će da igra. Znamo postavu i sistem igre s kojim ćemo igrati. Najveći hendikep je nedostatak selektora. Svi su zdravi i mogu odgovoriti na ono što se bude od njih tražilo. Drago nam je da nas gostujuća reprezentacija cijeni. Svjesni su da i njih očekuje težak zadatak. Svjesni su da protiv njih igraju svi 300%”.

Svi reprezentativci su na raspolaganju za  utakmicu protiv Trikolora.

“Izažemo u najboljem sastavu od toga što imamo. Hvala Bogu svi smo živi i zdravi. Ono što najbolje imamo  će da igra. Nemamo preveliki izbor i da izmišljamo toplu vodu. Najvažnije je da svi mogu nastupiti”, kazao je General, a potom prokomentarisao remi Finske i Ukrajine:

“Svaki rezultat je dobar za nas. Treba biti objektivan da je Francuska favorit i da trebamo šansu tražiti protiv ostalih reprezentacija”.

Pomoćnik Peteva dobio je pitanje da li je cilj plasman na Mundijal ili priprema ekipe za naredne kvalifikacije.

“Uvijek je cilj plasman na veliko takmičenje. Na to pitanje bolje bi odgovorio selektor. Sigurno da treba da se stvara nova ekipa, da se da prilika mladim igračima. Da se napravi prava atmosfera, jer mislimo da nije bila dobra i da se vratimo na onaj put na kojem smo bili”, istakao je Rahimić.

General se prisjetio 2011. godine i gostovanja Francuskoj u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada su Zmajevi odigrali neriješeno za Trikolorima (1:1).

“Odigrali smo dobru utakmicu. Primili smo gol iz penala u finišu. Bili smo korak od Evropskog prvenstva. Svima nam je bilo mnogo žao što nam se nije ispunila želja da se plasiramo na veliko takmičenje. Ja se nadam da ćemo svi živjeti za ovu utakmicu  i da ćemo napraviti bolji rezultat nego tada protiv Francuske”, istakao je Rahimić.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno