Fudbal : Fudbalski savezi do 25.maja moraju dostaviti prijedloge za završetak takmičenja

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

UEFA je odredila rok do kada će njene članice morati dostaviti planove za nastavak domaćih takmičenja.

Krovna evropska fudbalska organizacija je Savezima na posljednjoj video konfrenciji poručila da se plasman u eurokupove za narednu sezonu mora odrediti na osnovu sportskih zasluga, odnosno rezultata na terenu.

“Fudbalski savezi ili lige trebaju biti u poziciji da UEFA-i do 25. maja dostave plan o početku nastavka domaćih takmičenja uključujući početak i relevantni format takmičenja”, navodi se u smjernici koju su uputili predsjednik Aleksander Čeferin te generalni sekretar Theodore Theodoridis.

Ovo znači da će NFSBiH i klubovi do 25. maja morati pronaći idealno rješenje za nastavak prvenstva, odnosno preostalih 11. kola Premijer lige te polufinalne i finalne utakmice Kupa BiH.

Savez je nadležnim ministartstvima već dostavio prijedlog mjera i procedura za mogući nastavak treniranja i odigravanja utakmica Premijer lige

Izvršni odbor UEFA-e će narednu konfernciju održati 27. maja kada se očekuje da bude donesena definitivna odluka da se završnica Lige prvaka i Europa lige odigra u augustu. Upravo iz tog razloga cilj je da se domaća takmičenja završe do kraja jula.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno