Fudbal: U FK Sloboda smanjuju višegodišnje dugove

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Kamernoj sali Doma mladih u Tuzli predstavnici FK Sloboda su prezentirali aktivnosti u prošloj godini novinarima i predstavnicima navijača te ljubiteljima kluba, a broj prisutnih  je bio ograničen zbog bezbjedonosnih corona mjera. Predsjedndik kluba Elmir Šećerbegović je govorio  o onome šta je urađeno na stabilizaciji kluba i izdvajamo smanjenje duga za nešto više od 3 miliona KM i trenutni je 2 899 000 KM zaključno sa 1.1. 2021. godine. U prošloj godini je ukupan prihod bio 1 700 000 KM od čega 850 000  granta gradske Uprave Tuzla, ostalo angažmanom po različitim osnovama.

Šef omladinskog pogona Adnan Osmanhodžić je izrazio zadovoljstvo radom u ovom klupskom segmentu, gdje su sve selekcije  pokazale vidan napredak i zavidan sportski rezultat pa je pored ostalog 8 juniora potpisalo profesionale ugovore i 5 kadeta stipendijske, što potvrdjuje opredjeljenje da se u Slobodi ozbiljno računa na domaći igrački kadar. Šef prvog tima Gradimir Crnogorac je takodje izrazio pohvale na rad u omladinskom pogonu, ali i angažman igrača prvog tima koji su u ovoj polusezoni odgovorili traženim obavezama, sa ambicijom da na proljeće bude još bolje. Kapiten Amar Beganović je potrdio sve ranije rečeno te naglasio jedinstvo koje vlada u ekipi .

Jednoglasna je ocjena da postojeći igrački kadar može zadovoljiti klupske ambicije, a ukoliko stručni štab procjeni da postiji deficit na određenoj poziciji moguć je i angažman nekog provjerenog igrača.

Upućen je i poziv svima koji žele na bilo koji način biti dio Slobodinih aktivnosti i da bi već za godinu dvije Sloboda mogla s pravom konkurisati za neki od trofeja.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno