JP RTV TK uručen Certifikat bonitetne pouzdanosti

Radio televiziji Tuzlanskog kantona danas je uručen Certifikat bonitetne pouzdanosti. Poslovne novine i LRC već šesti put realizuju projekt pod nazivom „Pouzdanost“, koji ima za cilj promociju najušpješnijih i najpouzdanijih kompanija u našoj zemlji.

Povodom priznanja našoj kući, upravi i uposlenicima čestitku je uputio  premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović.

  • Uvaženi direktore Softić i članovi Uprave Društva, dozvolite mi da vama, ali i svim uposlenicima JP Radio televizije Tuzlanskog kantona čestitam na poslovnom postignuću i današnjem dobivanju Certifikata bonitetne pouzdanosti.

Dobivanje ovog certifikata pokazatelj je ispravnog opredjeljenja i poslovnih poteza Uprave Društva, Vlade Tuzlanskog kantona i Skupštine Tuzlanskog kantona kao osnivača. Ovaj certifikat nedvojbeno pokazuje da je RTV TK u proteklom periodu od vrlo teškog stanja u kojem se nalazila došla u poziciju i stekla rejting finansijski pouzdanog partnera.

Certifikat boniteta potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje iznad prosjeka i da se JP RTV TK nalazi među 12,9 odsto najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovni.

Na takvom poslovnom uspijehu, kojim zaključujete ovu tešku poslovnu godinu, upućujem vam iskrene čestitke, navodi se u dopisu iz Ureda premijera TK Denijala Tulumovića.

 

Pročitajte...