JP Šume TK i RTVTK potpisali ugovor o saradnji

Jedno od najznačajnijih prirodnih bogatstava predjela sjeveroistočne Bosne i područja Tuzlanskog Kantona predstavljaju šume i šumska zemljišta planinskih masiva Konjuha i obronaka Ozrena i Majevice. U cilju promocije i očuvanja  ovih prirodnih bogastava Radio televizija Tuzlanskog kantona i Javno preduzeće Šume TK potpisali su ugovor kojim se obavezuju da će intenzivnije raditi na zaštiti šuma i svega onoga što se veže uz  šume kao naše najveće bogastvo.

Autor: Avdo Mešanović

U cilju prezenotavanja i promocije rada  Javnog preduzeća Šume Tuzlanskog kantona, danas je u Kladnju potpisan ugovor o saradnji između ovog javnog preduzeća i Radio televizije Tuzlanskog kantona.

Ovaj ugovor koji smo potpisali značajan je iz razloga što mi već neko vrijeme pokušavamo da vratimo ugled našoj struci i da vratimo ugled našem preduzeću, pa evo zato smo krenuli u ovu saradnju. Mi od ranije imamo dobru saradnju sa vašom kućom. Ovdje se radi o 10 emisija koje će obuhvatiti sve ono što se radi u oblasti šumarstva od uzgoja i zaštite pa do čuvarske službe pa do same eksploatacije istako je Almir Huskić direktor JP Šume TK.

Kako je istakao Kasim Softić direktor Radio televizije Tuzlanskog kantona ovim ugovorom dvije društveno odgovorne kompanije obavezale su se da još intezivnije rade na zaštiti šuma i svega onoga što se veže uz šume kao naše najveće bogatstvo.

Pred RTVTK u narednom periodu je još značajnija obaveza da kroz posebne emisije koje će tematizirati šume TK iz različiih uglova da ovu problematiku još više potenciramo u našem programu, približi građanima TK, ukaže na njihov nemjerljiv značaj i nadamo se da doprinesemo boljoj opće društvenoj brizi za šume.

Javno preduzeće Šume TK početkom 2020. godine suočilo se sa dugovanjima iz prethodnih godina.  Najveći dug je porezna kazna od 2 miliona i 300 hiljada KM, kao i mnoštvo dugova vezanih za nepoštivanje i neisplaćivanje kolektivnih ugovora. Unatoč svim problemima , uspjeli su otplatiti dio dugovanja sačuvati  sve kupce, a u narednom periodu očekuju dodatno povećanje obima posla i zainteresiranih kupaca.

Pročitajte...