9.4 C
Tuzla,BA
Četvrtak, 23 Septembra, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program Kakvi su uslovi za ulazak u Hrvatsku – sva pitanja možete...

Kakvi su uslovi za ulazak u Hrvatsku – sva pitanja možete postaviti na online formularu

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja u vezi s ulaskom u Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, a radi bržeg dobijanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Ako svoj odgovor o uvjetima ulaska u Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online formular za upite svih koji namjeravavaju putovati u Hrvatsku te su im potrebne informacije o mogućnostima ulaska u zemlju. Web stranica i online formular trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem formulara traže od zainteresovane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora, jesu: državljanstvo, ima li regulisan status stranca u Hrvatskoj (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Hrvatsku.

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresovani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru. Kako navode iz MUP-a Hrvatske, nakon što osoba pošalje upit na ovu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem će biti usmjerena na web stranicu.

Turisti iz zemalja EU-a koji imaju rezervisan turistički smještaj prilikom ulaska u Hrvatsku trebaju dati na uvid potvrdu rezervacije smještaja, a ako posjeduju nekretninu ili plovilo trebaju vlasništvo dokazati dokumentacijom, ističu iz MUP-a u odgovorima na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Hrvatsku.

RTVTK/faktor.ba