Konstituirajuća sjednica OV Teočak

Preuzimanjem i potpisivanjem mandata te su polaganje svečane zakletve počela je konstiuirajuća sjednica OV Teočak. Dana su izabrani  predsjedavajući općinskog vijeća  Nusret Džuzdanović kao i njegov zamjenik  Nermin Mulaosmanović. Izglasan je i budžet za 2021.godinu.

“ najznačajnija tačka je bila usvajanje budžeta u općini Teočak za 2021. godinu s okvirnim planom za 2021 i 2023. godinu budžet općine Teočak za 2021.godinu usvojen je u iznosu 3.4 miliona maraka, ono što je bitno istaći da je prijedlog budžeta dobio sva pozitivna mišljenja nadležnih institucija”.

Na današnjoj sjednici razmatrane su i tačke o statusu predsjedavajućeg općinskog vijeća te izglasanno da njegov angažman bude volonterski. Razmatrali su i izglasali tačke dnevnog reda o ostvarenju prava na obavezno zdravstveno osiguranje osoba koje su u stanju socijalne potrebe. Načalnik Taib Muminović ističe da će vijeće raditi sve u službi građana.

“ dosadašnje iskustvo znaći bez obzira što sama SDA ima deset vijećnka ja ne očekujem nikakve posebne prepucavanja u samom vijeću jer je kod nas stvarno moram da kažem u ranijem periodu u općinskom vijeću dosta dobro funkcionisalo, mahom su odluke donešene pa skoro jednoglasno”.

S današnje sjednice je poručeno kako svim stanovniicma ove općine  stoje na rasolaganju za sve probleme koje će rješavati u njihovom interesu.

Pročitajte...