Košarka: Sutra u Tuzli počinje medjunarodna košarkaška klinika

Tokom vikenda u Tuzli će biti održana Međunarodna košarkaška klinika za trenere u omladinskim selekcijama. Organizator je Košarkaški klub ABC Tuzla. Ovo je ujedno jedinstven seminar ovog tipa koji je i međunarodnog karaktera.
 Ozren Selesković:
“”Siguran sam da će treneri koji sutra i prekosutra dođu u malu dvoranu Mejdana imati dosta toga novog da nauče, da potvrde neka svoja ranije stečena iskustva i znanja i ne sumnjam u usojeh klinike”.

Klinici će prisustovati više od stotinu trenera iz cijele BiH. Održat će se 7 praktičnih predavanja u maloj dvorani Mejdan. Pored ostalih, svoja znanja i iskustva prisutnima će premijeti i Ademir Zurapović košarkaški sudija sa bogatim Međunarodnim iskustvom i Azur Sakić kondicioni trener u muškoj košarkaškoj reprezentaciji BiH.

 Ademir Zurapović predavač i sudija:

“S amoje strane što se tiče predavanje najviše će biti vezano za posljednje izmjene pravila iz 2020. i da probamo te mlaže generacije igrača izvesti na pravi put. Ukazati im šta treba i pta ne treba i da sa trenerima razmijenimo isksutva. Cilj pogotovo mog predavanja je interakcija između trenera i mn. Da vidimo kako oni razmišljaju i na šta imaju primjedbe i šta im nije jasno”.
Azur Sakić glavni kondicioni trener repke i predavač:
“Što se samog mog predavanja tiče mislim da je vrlo bitno da svi treneri koji dolaze, a većina ih dolaze što sam ja vidiosa aspekta tehničko-taktičke pripreme. Uglavnom su t treneri koji se ne bave baš kondicionom pripremom. Moje mišljenje je da svaki trener glavni trener mora da ima i odreženo znanje iz kondicione pripreme”.
 Cilj klinike je edukovati trenere i doprinijeti razvoju košarke u cijeloj BiH.