Kraj prvog semestra na UNTZ

 

Nastava u zimskom semestru je izvođena uz fizičko prisustvo studenata, ali i  on line nastavi,  kako nam je kazao, prorektor za nastavu i studentska pitanja Jasmin Suljagić, nije bilo značajnijih problema, Istaknuo je da su zadovoljni ovakvim vidom izvođenja nastave,  u vrijeme pandemije korona virusa kada treba odgovoriti na sve preporuke koje su jos uvijek na snazi.

“ možemo reći da smo zadovoljni nastavom u zimskom semestru, odlukom senata mi smo tačno definisali način organizovanja nastave  u zimskom semestru akademske 2020/2021. godine na prvom integriramom i prvom i drugom ciklusu i drugom i trećem ciklusu , gdje smo precizirali da će se nastava na UNTZ odvijati na klasičan način što podrazumijeva fizičko prisustvo i interakcija nastavnika sa studentima i saradnicima”.

 Pitali smo prorektora za nastavu, kakve su reakcije studenata ovakvim načinom održavanja nastave?

“ što se tiče studenata, ja mislim generalno da su studenti zadovoljni jer su studenti prije početka same nastave gdje su imali odgovarajuće sastanke gdje smo mi razgovarali o tome da ćemo u ovom zimskom semestru ove akademske godine ići na klasičan način to podrazumijeva samo predavanja nego teoretske eksperimentalne vježbe tako su formirane grupe studenata”.

 Naedne sedmice slijede ispiti, koje će studenti moći  polagati nesmetano u prostorijama fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 “ što se tiče ispitnih rokova slijede nam Januarski – Februarski rok gdje imamo dva roka, redovni i popravni ispitni termini što se tiče na koji način će se organizovati ispiti na UNTZ, odlukom senata je odlučeno da će se ispiti na UNTZ odvijati na klasični način u učionicama i u anfiteatrima”.

 Na Univerzitetu u Tuzli kažu da će polaganje ispita biti organizirano u grupama. Biće provedene sve higijensko-epidemiološke mjere u prostorijama prije, a i nakon održavanja ispita.

Pročitajte...