Manevarac: Sućut porodicama i kolegama ubijenih policajaca

Sarajevo, Bosna i Hercegovina,29. oktobar 2018:U ponedjeljak u sali Općine Novi Grad, u Sarajevu, održana je komemoracija povodom ubistva dvojice policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u petak u naselju Alipašino Polje ( Elman Omiç - Anadolu Agency )

Udruženje pripadnika policije „Manevarac“ Tuzla izražava ogorčenje zbog gnusnog ubistva policajaca AdisaŠehovića i Davora Vujanovića, te izražava najdublju sućut članovima porodica ubijenih kao i svim pripadnicima službi bezbjednosti.

Udruženje ističe svoj stav da se svaki napad na policajca mora tretirati kao napad na državu, te iz stoga proizlazi dužnost te iste države da učini maksimum napora na zaštiti policajaca, tako da se pozivaju nadležne institucije da se maksimalno angažiraju na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog gnusnog djela.

Također, ovo ubistvo policajaca na dužnosti pokazuje nužnost hitne reakcije države u vidu pooštravanja kaznene politike za počinioce takvih krivičnih dela.

Revitalizacija napada na policiju nikada nije bila i nikada ne smije biti dozvoljena,i

zato mi kao udruženje apeliramo na javnost da,u ovim teškim trenutcima,stane na stranu policije i ukaže na težinu njihovog posla i rizike sa kojima se susreću na radnim zadacima svakog dana,jer je  opće poznato da policijska profesija predstavlja jednu od najtežih i najstresnijih profesija na svijetu.

Istovremeno pozivamo sve pripadnike službi bezbijednosti,da poštujući lik i djelo svih svojih kolega koji su,kako u ratnom tako i u poratnom periodu,položili živote obavljajući najčasniju dužnost zaštite svih građana ove države,nastave obavljati svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom,te na taj način doprinesu osjećaju sigurnosti građana koja uvijek mora biti na prvom mjestu.