Mladi, budući poduzetnici, svoje ideje žele realizovati u BiH

Među 167 zemalja svijeta, koje su ove godine obilježavale globalnu sedmicu poduzetništva, bila je i Bosna i Hercegovina. Tradicionalno, svoj doprinos obilježavanju dali su i učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle. Oni su manifestacijom “Poduzetnik u meni” 10. jubilarni put obilježili, ne samo sedmicu, nego cijeli novembar, kao mjesec poduzetništva.

Ove godine tema je bila omladinsko poduzetništvo, a vrhunac manifestacije bilo je takmičenje učenika u biznis idejama. Učeničke ideje nagrađene su za inovativnost ideje, njenu prezentaciju, održivost i izvodljivost, te za nabolji finansijski i marketing plan.Ono što posebno ohrabruje je činjenica da većina mladh, koji su se takmičili, svoju budućnost vide u ekonomiji i biznisu, i žele je ostvariti u Bosni i Hercegovini.

Manifestaciju je podržalo Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, te brojni bivši učenici Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla, danas uspješni poduzetnici. Oni su, na svečanoj završnici manifestacije, bili među dobitnicima prigodnih zahvalnica.