Mourinho više nije trener Tottenhama

Čelni ljudi Tottenhama su se odlučili zahvaliti portugalskom stručnjaku zbog loših rezultata ove sezone. Tim iz sjevernog dijela Londona u Premier ligi zauzima preskromnu sedmu poziciju sa 50 bodova, dok je eliminisan od Dinama u Ligi Evrope. The Special One je funkciju menadžera Tottenhama obnašao od novembra 2019. godine, a tim je vodio na 86 utakmica. Slavio je 45 susreta, poražen je na 24 meča, dok je u 17 navrata njegov tim remizirao. Tottenham je danas i zvanično potvrdio raskid saradnje sa Mourinhom, a ekipu će do kraja sezone sa klupe predvoditi pomoćni trener Ryan Mason. O njegovog trenerskoj karijeri suvišno je trošiti riječi. Jako je teško pobrojati šta je sve osvojio, ali krenimo redom.

Dvije Lige prvaka, tri naslova Premier lige, tri naslova Primere, dva Scudetta, jedna Liga Evrope jedan Kup UEFA, jedan FA Kup, četiri naslova za najboljeg trenera svijeta, tri španska Kupa Kralja, dva španska Superkupa, jedan Kup i jedan Superkup Italije, dva naslova prvaka Portugala, dva Kupa i dva Superkupa te zemlje, jedan UEFA Superkup i dva engleska Superkupa. Zaista impresivno!

U karijeri je kao trener svoje timove vodio na čak 995 utakmica, a ostvario je 635 pobjeda, 198 puta nije bilo pobjednika, dok je poraze doživio na 162 meča.