Muftija Fazlović: Raduje nas što je Radio-televizija Tuzlanskog kantona spremno odgovorila izazovima i zaslužila naše poštovanje

Poštovani,

iskazujemo zahvalnost uposlenicima i saradnicima Vaše medijske kuće na pripremi i realizaciji ovogodišnjeg ramazanskog programa Čekajući kandilje, kao i drugih sadržaja putem kojih su prezentovane aktivnosti Islamske zajednice u ovo vrijeme pandemije izazvane korona virusom.

Ramazan je za muslimane blagoslovljeni mjesec čiji dani svake godine preporode ljude i donesu duhovnu obnovu u život pojedinca i zajednice. Kako smo se ove godine u specifičnim ali ipak svečanim okolnostima susreli s ramazani-šerifom, tako smo ga i ispratili i još svečanije dočekali trenutke velike bajramske radosti. U doživljaju te radosti, posebno ove godine kada nismo imali priliku svakodnevno boraviti u našim džamijama, iznimno nam je pomogao i Vaš ramazanski i bajramski program.

Društvena odgovornost svakog pojedinca stavljena je na veliki ispit tokom pandemije koja je zahvatila cijeli svijet. I ugled i odgovornost medija stavljeni su na veliku probu. Raduje nas što je Radio-televizija Tuzlanskog kantona spremno odgovorila ovom izazovu i time zaslužila naše poštovanje, pažnju i povjerenje i u budućnosti.  

Uz želju da Božiji blagoslov i Njegova milost obuhvate sve ljude, srdačno Vas pozdravljam.

Es-selamu alejkum!

MUFTIJA TUZLANSKI

Vahid-ef. Fazlović

 

Pročitajte...