Muzicki vremeplov ovog vikenda na talasima TK radija uz Cher i Kaliopi …..

Budite na našim talasima, jer, ovog vikenda vam donosimo kratki presjek  sjajnih muzičkih karijera Cher i Kaliopi, koje su ostavile veliki trag u muzickoj industriji, jedna na svjetskom, druga na regionalnom nivou…

Subota 12.30: Od početka muzičke  karijere prodala je oko 100 miliona primjeraka ploča. Kao članica dua “Sonny i Cher“, popularnog u 60-ima, prodala je preko 80 miliona ploča. Duo se razišao 1974. godine. Na muzickoj  sceni prisutna je 60 godina, te je prerasla u muzicku  ikonu.

Nedjelja 12.30:Kaliopi Bukle ili poznatija kao Kaliopi, makedonska je pjevačica i tekstopisac, pop-diva i poznata balkanska muzičarka. Kaliopi je predstavljala Sjevernu Makedoniju na Eurosongu dva puta. Jedna je od najpoznatijih vokala balkanske muzičke scene, prepoznatljiva po svom specifičnom glasu. Slavu je stekla kompozicijama “Bato”, “Oboi me”, “Mesečina”, “Na pat do Makedonija” i drugima. Zbog svoje popularnosti u rodnoj Sjevernoj Makedoniji, prozvana je “pop divom” ili “kraljicom sjevernomakedonske pop-muzike”.

Osim što je poznata kao solo umjetnica, komponira muziku za Makedonsko narodno pozorište, film i balet.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/